Kvinde med mundbind

Som virksomhedsejer eller leder på en arbejdsplads er det dit ansvar at sørge for, at dine medarbejdere og ansatte er sikret så godt som muligt mod smittespredning. I tider med sygdom er det vigtigt at tage sine forholdsregler mod vira og bakterier, og det er derfor vigtigt at have en strategi for, hvordan sygdom bedst muligt holdes udenfor arbejdspladsen – det er både godt for dine medarbejdere og din virksomheds økonomi.

Håndsprit og håndspritdispenser

Noget af det vigtigste, du kan gøre for at sikre mod smittespredning på arbejdspladsen, er at sørge for, at alle altid har adgang til håndsprit. Håndsprit er et helt centralt værn mod spredning af bakterier og vira, som kan opholde sig og overleve på overflader som dørhåndtag og lignende i din virksomhed.

Men ved at give dine ansatte og medarbejdere muligheden for at spritte af, inden og efter de kommer i kontakt med sådanne hyppigt berørte overflader, kan du minimere risikoen for smittespredning markant. Derfor er det vigtigt, at håndsprit altid er tilgængeligt og har en tydelig placering i rummet, så folk bliver mindet om, at de skal bruge sprit, inden de fortsætter. Til dette formal skal du bruge en god håndspritdispenser.

Find en håndspritdispenser der passer til din arbejdsplads

Der findes flere forskellige typer af håndspritdispensere, og din arbejdsplads kan eventuelt have brug for flere forskellige slags. Det vigtige er nemlig, at håndspritten altid er tilgængelig og synlig for medarbejdere. Det kan således være en god idé at have en håndspritdispenser, som står på en fod, og som kan placeres midt et rum uden behov for støtte. Sådan en håndspritdispenser kan placeres foran døre og andre steder, hvor det ikke er muligt at have en væghængt dispenser.

En væghængt håndspritdispenser har til gengæld den fordel, at de er mere diskrete i rummet, hvilket for mange gør dem til det foretrukne valg på steder, hvor det er muligt. Endeligt kan du også vælge at købe en løsning, som indeholder bordholdere. Håndspritdispensere til borde kan være god at have i kontormiljøer og i spiseområder, hvor dispenseren kan få en tydelig placering på bordet.