Er din terrasse plaget af grimme, grønne alger? Og er den måske også fyldt med flisepest? Bare rolig. Både alger og flisepest dannes helt naturligt på især skyggefulde og fugtige overflader – og med professionel hjælp kan du sagtens komme dem til livs. Jeg fik f.eks. hjælp af Totalalgeservice, som kom ud og fjernede flisepesten og algevæksten på min terrasse i foråret. 

De gjorde det på en utrolig effektiv og miljøvenlig måde, da de bl.a. benyttede sig af et hedvandsanlæg, som rensede fliserne med varmt vand uden brug af kemikalier. Hvor varmt vandet var, kan jeg ikke huske, men hedvandsrenseren fjernede i hvert fald alle algerne og flisepesten, hvorfor jeg i sommer ikke var flov over at invitere venner og familie over til hyggelige grillaftener.

Taget fik også en tur

Mit tag var også fyldt med alger, så det fik også den helt store tur med hedvandsrenseren og efterfølgende en imprægnering, som vil holde taget algefrit i mange år frem. Imprægneringen sørger nemlig for, at taget får en beskyttende hinde, som forhindrer alger, skidt og snavs i at hobe sig op.    

Skab et hyggeligt miljø på terrassen og i haven 

Jeg er et rigtig ude-menneske, der først trives, når jeg opholder mig udenfor i naturen og i den friske luft. Når jeg kommer hjem fra arbejdet om sommeren, nyder jeg f.eks. at gå og pusle med bede i haven og luge ukrudt. Og så elsker jeg også at vande mine stauder og roser.  

Til min flotte, algefrie terrasse har jeg købt et nyt havebord – med tilhørende havestole – og en rigtig pæn retro parasol. Derudover har jeg skabt et hyggeligt miljø i haven, da jeg bl.a. har etableret en bålplads, så vi fremover kan sidde og bage snobrød, grille og nyde hinandens selskab. 

Da vi har en stor græsplane, har jeg også købt to mindre fodboldmål, så børn, unge og voksne i familien kan hygge sig med fodboldkampe hele året rundt. Yderligere har jeg købt en stor trampolin. Flere i familien er springgymnaster i fritiden, så det var virkelig fristende med en stor trampolin i haven.