Plastikkirurgi forbindes ofte med noget dårligt, men det kan faktisk gøre en positivt forskel for mange mennesker. I dag er læger desuden blevet så gode til at udføre behandlingerne, at det kan se naturligt ud og man kan ofte undgå gener efter behandlingen. Læs med og hør hvad plastikkirurgiske behandlinger kan hjælpe med.

Korrektion af kropslig asymmetri

Mange plastikkirurgiske behandlinger foretages for at rette på kropslig asymmetri, der er medfødt, eller som opstår efter en graviditet. Vi forbinder generelt ikke asymmetri med skønhed, så dette kan være til stor gene for den person, der skal leve med det. Ved en brystforstørrelse, et brystløft, en næsekorrektion eller en brystreduktion kan asymmetriske bryster eller en skæv næse rettes. De fleste af os vil nok ønske at få rettet det, hvis vi er født med en skæv næse eller bryster, der ikke er symmetriske. Til dette er plastikkirurgi løsningen.

Kropsændringer ved graviditet

Graviditet er en naturlig ting, men nogle gange er de kropslige ændringer, der opstår ved graviditet ikke rare at leve med. Nogle kvinder er heldige og de kan få deres tidligere krop genskabt med almindelige midler som sund kost og motion. For andre kvinder hjælper motion og kost dog ikke. Nogle kvinder opdager, at der skabes fedtdepoter flere steder, som ikke var der før og som er svære at få væg. Andre kvinder får meget hængende bryster, hvilket er svært at leve med, når man kan se at jævnaldrende kvinder ikke får hængende bryster af graviditet. Disse kvinder kan få deres naturlige krop genskabt med plastikkirurgiske behandlinger, som f.eks. En brystforstørrelse.

Behandling af kropslige ændringer ved alder

Når vi bliver ældre mister vi naturligt elasticitet i huden. Nogle mænd og kvinder vil dog opleve dette mere end andre. I de tilfælde kan plastikkirurgi hjælpe med at mindske alderstegnene. Man vil selvfølgelig ikke se 20 år yngre ud, men man kan reducere alderstegnene, så man ligner de af sine jævnaldrende, som ikke viser særlig mange alderstegn. Dette kan være med til at styrke en patients selvtillid og dermed ens livsglæde.