Vi drømmer alle om et forholdsvis nemt, sundt og bekymringsfrit graviditetsforløb. Derfor får du her 3 uundværlige tips til dig, der er gravid. Lad dig inspirere og følg de råd, der tiltaler dig mest. 

Fjern nogle bekymringer med gentests 

Hos www.ultralydklinikken.dk og lignende klinikker kan du få foretaget en masse forskellige gentests, der kan reducere dig og din partners bekymringer om, at der måsker er noget galt med barnet. Testene finder nemlig frem til risikoen for at barnet fødes med diverse kromosomfejl, som f.eks. kan føre til downs syndrom. Testene er desuden 100% risikofrie for barnet. 

Dyrk motion selvom du er gravid

Selvom det kan være svært for gravide at dyrke motion, så bør man gøre det. Motion er altid godt og sundt – også når man er gravid. Prøv derfor at lave en god rutine fra starten af din graviditet, så det bliver naturligt for dig – helst et par gange om ugen. Som gravid kan man faktisk dyrke de fleste typer sportsgrene. Du vil selvfølgelig ikke være på samme niveau, som du plejer at være, men man kan sagtens. Du kan eksempelvis stadig cykle og løbe. Fitnesscentret er også en god mulighed for at holde sig i form som gravid. Her kan du endda ofte få gode råd fra instruktørerne i fitnesscentret. 

Svømning er nok den sportsgren, der oftest anbefales til gravide. Det skyldes at kroppen bliver helt vægtløs i vand, så du vil få nemmere ved at bevæge dig frit. Svømning er desuden en meget sund sportsgren, fordi man bevæger hele kroppen. 

Undgå strækmærker

Modsat hvad mange tror, så kan man sagtens undgå strækmærke – der skal dog kæmpes lidt for det! Det vigtigste, som du skal huske er at man ikke nødvendigvis skal spise mere som gravid og man skal helst ikke tage mere vægt på end den gravide mave. Derfor kan motion hjælpe med at undgå strækmærker. Derudover er olioer og creme på maven også noget, der hjælper meget med at forebygge strækmærker. Godt med C- og E-vitamin er også noget, der reducerer chancen for strækmærker. Der er derfor ingen grund til bare at acceptere strækmærker – vi kan alle undgå dem.