Du suser gennem skoven. Dine ben arbejder på højtryk. Kroppen mærker stødende for hver landing. Pedalerne drejes og gearene skiftes. Balancen udfordres. Sporten mountainbiking eller MTB tiltrækker flere og flere entusiaster. Er du en af de mange, der overveje at kaste sig ud i det? Her er nogle tips om, hvordan du kan komme god i gang med MTB. 

Hvorfor vil du begynde på mountainbiking? 

Inden, at du begynder at investere i udstyr, så er det vigtigt, at få styr på, hvorfor du gerne vil køre mountainbike. At køre mountainbike er svært og det tager tid at lære. Der findes mange forskellige typer sport og mange af de andre er billigere end mountainbiking. Til gengæld kan mountainbiking være utrolig sjovt og give dig en masse vilde og smukke oplevelser i naturen. 

Køb en god MTB cykel fra start af

For at du får en god oplevelse fra start, så er det en god idé, at købe en god MTB cykel fra start af. Du behøves ikke være super dyrt. Du kan sagtens købe gode mountainbikes til ca. 6000 kr. Vær dog opmærksom på, at billigere modeller ofte skal have udskiftet diverse dele oftere. Køb helst din MTB cykel fra en cykelforhandler og ikke et supermarked. Hos cykelforhandleren kan du få råd og vejledning, så du køber en god cykel. Du kan for eksempel få råd om affjedring og hvilket materiale stellet kan laves af. Hos cykelforhandleren Time2bike kan du blandt andet købe en Trek mountainbike, der er nogle af de bedste mountainbikes, du kan få. 

Få styr på teknikken

Som begynder er det en god idé, at komme i gang så hurtigt som muligt. Prøv at planlægge rigtig mange udflugter i starten. Derved lærer du hurtigt teknikkerne og det vil helt sikkert også blive sjovere, når du mærker, at du bliver bedre og bedre. Du kan også melde dig ind i en mountainbikeklub, hvor du får rig mulighed for at lære fra andre. Klubberne arrangerer også ofte ture til MTB spor rundt omkring i Danmark.