Vi elsker alle sammen vores haver, især om foråret og sommeren. Det er det skønneste sted i huset. Derfor giver det god mening, at tænke på indretningen af din have, ligesom du tænker på indretningen af din stue. Med lidt planlægning, så kan du gøre din have endnu smukkere og hyggeligere. Her er nogle gode tips til fornyelse af din have. 

Skab komfort med en solseng og andre havemøbler

Havemøbler er noget af det vigtigste i din have. Det er det, der gør, at du får lyst til at tilbringe timevis ude i haven. Giv din have et lille strejf af luksus ved ikke blot at nøjes med et fint havemøbelsæt, men ved også at købe en lækker solseng. Hos Havemøbelshoppen finder du blandt andet et stort udvalg af komfortable og billige solsenge. Så kan du tage en velfortjent siesta, slikke sol i sommervarmen eller læse en god bog. En solseng gør din have til det ultimative afslapningssted. 

Tænk over sæsonerne 

Planter og træer blomstrer på forskellige tidspunkter på året. Vi kender de alle fra de forårets gule rapsmarker og kirsebærtræer, sommerens violette lavendelmarker og efterårets smukke æbletræer. Hvis du bruger lidt tid på at indrette din have, så kan du sikre, at din have ser smuk ud både om foråret, sommeren og efteråret – måske endda også om vinteren, hvis du planter vintergækker.

Det er også en god idé at plante simple grønne planter, der ikke har blomster. Disse vil se flot ud i de fleste årstider og er derfor et godt supplement til blomsterne.  

Lav en køkkenhave

Du kan også få endnu mere glæde af din have ved at lave en køkkenhave, så du kan lave mad med friske urter og grøntsager fra haven. Hvis det er svært at holde køkkenhaven i live, så kan man købe nogle små drivhuse, hvori du kan have en køkkenhave. Det der har fungeret godt i mange danske haver, er blandt andet rosmarin, mynte, jordbær, hindbær, et æbletræ, et tomater og eventuelt chili.