overlevelsestur-i-sydspanien

Så er jeg så småt klar til den årlige overlevelsestur sammen med drengene, hvor vi rejser lidt sydpå kun pakket med vores rygsæk og herunder de mest essentielle genstande såsom en pandelame, ild og trekking sko.

I år går turen til til Sydspanien, hvor det på denne tid af året ikke er helt umenneskeligt overnatte i det fri.
Det er en årlig tradition, som går 5 år tilbage, hvor vi for første gang drog afsted efter Lars slog op med sin daværende kæreste. Turen var så hyggelig, at vi besluttede os for det skule blive til en tradition.
Når du rejser på denne måde, hvor man overnatter i naturen, så lærer man hinanden at kende på et helt andet plan, hvilket kun har styrket vores venskaber igennem årene.

Dem som skal med på turen er Lars, Rasmus og Kristian, som jeg kender tilbage fra dengang vi spillede fodbold i ungdomsårene.

Jeg glæder mig helt sindsygt, og det kribler altid inde i mig flere uger inden, og derfor har jeg allerede lavet den ultimative pakkeliste, som jeg er i gang med at tjekke af.

Pakkelisten

Der er mange ting, som du skal huske til en overlevelsestur i det fri, og jeg er ikke engang sikker på, at jeg har fået skrevet det hele ned! Men indtil videre ser min pakkeliste således ud:

  • Stor rygsæk (tjek)
  • Pandelampe (har jeg stadig ikke fået købt)
  • Sovepose (tjek – har fra sidste år)
  • Telt (tjek – har fra sidste år)
  • Toilet ting (tjek)
  • Vandflaske med filter (tjek)
  • Mobiltelefon (tjek – jeg skal vel forevig gøre turen)
  • Tændstikker samt tændvæske (tjek)
  • Schweizerkniv (fik jeg for 3 år siden af Lars)
  • Vandresko (mangler jeg)

Som i kan se, har jeg faktisk købt de fleste ting, men mangler dog en pandelampe og vandresko.

Pandelamper fra Batteribyen

En pandelampe eller pandelygte er rimelig essentielt, hvis jeg skal kunne se noget om aftenen. Om vinteren går solen hurtigt ned, så der vil være mange tomme timer, der skal bruges på natlæsning eller hygge ved bålet. Derfor tænker jeg det er en god idé at erhverve mig en pandelygte.

Jeg har kigget lidt på udvalget af pandelamper på Batteribyens hjemmeside her:
https://www.batteribyen.dk/lygter/pandelygter

De har faktisk et kæmpe udvalg af smarte pandelygter, så jeg helt er blevet i tvivl om, hvad fanden jeg skal vælge. Typisk bliver lygterne vurderet ud fra lumen i størrelserne: 37, 100, 130, 240, 250, 265, 300, 405, 450, 540, 615 osv., hvilket ikke ligefrem gør mit valg lettere.
Indtil videre står mine valg enten på deres COAST FL14 til blot 149 kr. eller COAST HL7 til 449 kr., jeg gider nemlig ikke være fedtet, og det ville være ærgerligt at købe en pandelampe, som ikke dækker behovet.

Du kan se den fede COAST HL7 pandelygte herunder:

coast hl7 led pandelampe

Det er faktisk en virkelig solid pandelame, som er yderst nem at anvende. Derudover vejer den faktisk kun 124 g, så det bliver ikke en belastning at gå rundt med den. Den har ligeledes en ekstrem god belysning, som let kan justeres ved batteripakken. En anden fordel ved lige netop denne lygte til panden, er at den er IPX4 godkendt og har en livstidsgaranti, hvilket betyder at den kan bruges i regnvejr.

Specifikationerne på sådan en bandit er også bemærkelsesværdige. Lysdistancen for belysningen er på hele 119 meter (fuld styrke) og 13 meter (ved laveste styrke), så det er ikke fordi jeg skal blændes af refleksionen inde i teltet på fuld styrke. Derudover er levetiden for pandelygten (fuldt opladt) ca. 1 time og 30 minutter.

Men jeg er slet ikke i tvivl om, at det er et kvalitetsprodukt jeg får købt, når vi taler om Batteribyen.dk.
Jeg har købt flere gange fra deres hjemmeside ifb. batterier og ledninger, og endnu ikke oplevet noget negativt. De yder altid en god service, og så har de kun produkter fra de bedste producenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *