gyngestativ

Udendørs året rundt

Herhjemme er vi jo som sagt rigtig meget udendørs, og jeg prøver at lære ungerne at man sagtens kan være udenfor selvom det er koldt og solen ikke skinner. Vi kan hurtigt blive enige om, at det oftest er sjovere at tilbringe tid udenfor når det er sommer, varmt og solen skinner – så behøver man ikke en bestemt aktivitet for at det er hyggeligt. Når vejret ikke er helt så varmt mere, det regner eller blæser måske lidt og det er i det hele taget bare efterår, så kan det godt hjælpe med noget aktivt at tage sig til. Her handler det som om at være kreativ som forældre, og det er noget jeg prøver at have utrolig meget fokus på. Derfor sætter jeg mig af og til ned, og tænker over hvad der kunne være fedt for børnene at lave udenfor, finder inspiration forskellige steder fra – blandt andet på Ude-leg.dk!

Gyngestativer: Aktivt og sjovt

Jeg kom til at tænke på gyngestativer her den anden dag, og tænkte at det ikke er så ofte man ser dem hjemme i haverne mere. Jeg synes dog, at det er et super godt redskab og at gyngestativer kan være en vildt god aktivitet – specielt når vejret ikke er det fedeste. Gynger kan være sjove både alene og med en anden. Jeg husker da jeg var barn og vi lavede sådan nogle små interne konkurrencer om, hvem der kunne gynge højest eller hoppe længst af gyngen – alt i alt meget sjov minder om gyngestativer. Vores børn har da også fortalt at de gynger i børnehaven og skolen, så jeg tror det falder i god jord .

Hvilken type gyngestativ?

Jeg har kigget på en masse forskellige gyngestativer på Ude-leg og der er overraskende meget at vælge imellem. Jeg vi ender med at købe et helt traditionelt gyngestativ med to gynger som kan hægtes af og på den måde kan skiftes ud med andre varianter. Jeg synes det er en god mulighed for at gøre gyngestativer mere varieret og dermed mindre trivielle. Jeg tænker at købe to traditionelle gynger, et klatrereb og så sådan en stor flyde-gynge hvor man kan sidde flere i – jeg tror denne blanding vil falde i rigtig god jord hos børnene og vil være grundlag for mange timers udendørs sjov. Men altså uanset hvilke gynger og tilbehør jeg vælger at købe, tror jeg børnene bliver begejstrede bare fordi det er noget nyt de ikke er vant til at have herhjemme. Med tiden bliver de jo også vant til gyngestativer, og så kan man jo udskifte og variere det ekstra tilbehør så der er lidt nyt at lege med af og til. Jeg har ikke fortalt det til ungerne endnu, men jeg glæder mig vildt til det – for jeg ved at de bliver ellevilde! Det var lige lidt tanker om vores kommende, nye gyngestativ – jeg skal nok lave et indlæg når vi er nået lidt længere i processen med køb og opsætning af gyngestativet vi skal have købt.