Det er fortsat voldsomt populært at få fjernet uønsket hår permanent med laserbehandling – og det er der flere forskellige grunde til. Først og fremmest så er laserbehandling den mest effektive måde at fjerne uønsket hår på sammenlignet med for eksempel voks eller almindelig barbering med en skraber. Derudover giver laser hårfjerning ikke de irriterende røde knopper og den vedvarende kløe som kommer med andre former for hårfjerning. Og sidst men ikke mindst, så er det mindre smertefuldt at få hårfjerning laser end det er med voks som virkelig kan gøre ondt. 

Men hvad sker der egentlig i kroppen, når man bliver behandlet med laser for at fjerne uønsket hår?

Sådan foregår processen

Hårfjerning med laserbehandling er en ret interessant proces, hvor man går ind og lukker hårsækkene af, således at de ikke producerer hår. 

Når du skal behandles med laser, så vil laserens lys ramme dine hårstrå – disse hårstrå vil så lede lyset ned igennem dit hår og ned til din hårsæk hvor lyset vil blive omdannet til varme på omkring 70 grader og vil på den måde ødelægge dine hårsække så der ikke kommer hår igen. Fordi at laseren sigter efter mørk pigment for at “finde” hårene og dermed hårsækkene, er behandlingen mest effektiv for personer med en lys hudtone – for på den måde har laseren nemmere ved at skelne mellem hud og hår.

Fordi at det kun er 20% af dine hår og hårsække som er aktive lige nu, så vil det kræve en del behandlinger før at laseren har fået ram på alle dine hårsække. Antallet af behandlinger som du skal have varierer alt efter forskellige faktorer, men man siger at man som udgangspunkt skal have mellem 6 til 8 behandlinger for at få ram på så mange hårsække som muligt. Det er derfor også enormt vigtigt at du finder et sted hvor du er i trygge hænder og føler dig godt tilpas.

Hvor man kan få permanent fjernet hår?

Du kan få fjernet uønsket hår en masse forskellige steder på kroppen – lige fra bikinilinjen til ansigtet!