Halloween græskar

Efterårs hygge

Herhjemme elsker vi at hygge uanset årstid eller højtid – vi behøver ingen ”undskyldning” for det. Men på mærkedage og højtider er det bare lidt ekstra sjovt at gøre noget ud af det. Egentlig er jeg ikke fortaler for alle de traditioner/mærkedage vi har fået til Danmark fra USA som valentinsdag og halloween og det er ikke noget vi som sådan fejrer, men noget at det der følger med laver vi da også – præcis som alle andre. Så her om lidt når det er halloween, så skal vi da også hygge os med det – det har vi gjort de sidste par år, og det er nu meget sjovt. Vi plejer at lave nogle flotte græskar som vi stiller ude i haven og på terrassen eller foran huset – det elsker ungerne!

Kreative græskar

Halloween græskar

Som sagt laver vi gerne nogle forskellige græskar, som vi skærer sjove/uhyggelige ansigter på. Den lille kan naturligvis ikke selv skære, men er med til at tegne på græskaret inden vi skærer og er der imens vi gør det – og er meget underholdt af det. Den store kan efterhånden godt selv – selvom jeg som den pylremor jeg er – altid er lidt nervøs når det kommer til mine børn og skarpe genstande. Vi starter som sagt med at tegne på græskaret med en tusch, så bliver de udhulet og til sidst bliver selve ansigtet skåret. Når de er udhulet hælder jeg gerne lidt atamon i, for at det ikke rådner så hurtigt ude i det fugtige vejr. Indmaden og kernerne er vi de sidste par år begyndt at gemme, og så bager vi nogle tærter eller laver en lækker suppe – kernerne rister vi på panden. Når at er skåret ud som det skal, vælger vi en plads til hvert græskar og sætter et lys i dem hver – og så kan man rigtig se det (u)hyggelige resultat!

Lyskæder og lanterner

græskar muffins

Ud over græskar som jo kun holder et par uger, har vi også gerne nogle fine lanterne stående udenfor med levende lys i. Det er faktisk ikke kun om efteråret/vinteren vi har det – det har vi faktisk også om sommeren. Jeg synes at det giver sådan en dejlig hygge når det er mørkt udenfor, og man så kan se de levende lys. Vi hænger også gerne lyskæder i vores små træer og buske i haven, og i slutningen af november plejer vi at købe et juletræ til udenfor med en masse fine lys på! Det gør det lidt ekstra hyggeligt at kigge ud på det mørke og kolde vejr – også når man skal tidligt op om morgenen er det lidt sjovere. Mange synes måske det er underligt, men herhjemme går vi meget op i hygge generelt, og ungerne er også rigtig glade for det – så det har jeg ingen intentioner om at skrue ned for. Og lige om lidt står julen også for døren, og hvilken højtid er mere hyggelig end den? Jeg glæder mig altid til december på grund af både og hygge med bestemt også for al den lækre mad!