efterårsblade

Forberedelse til en ny årstid

efterårs leg

Med to børn i huset, kræver det lidt ekstra forberedelse når årstiderne skifter – specielt i efteråret gælder det om at være klar, da vejret kan skifte fra den en ene dag til den anden. Den ene dag kan der være det dejligste sensommer-vejr, og næste morgen kan der nærmest have været nattefrost – og så nytter det jo ikke noget, at børnene ikke har noget varmt tøj at få på. Med os voksne er det lidt lettere, da vi jo bare kan hive jakken frem fra sidste år – den går desværre ikke med to børn der vokser i mange år endnu. Det er en dyr affære, men også uundgåelig. Så hvert år i ca. september måned, tager jeg gerne ungerne med ud på den helt store efterårs/vinter shoppetur. Den store som snart bliver 10 år synes det er meget sjovt, men den lille på 5 år gider ikke rigtigt – men jeg bliver nødt til at have dem med, så de kan få noget der passer som det skal.

Overtøj og fodtøj

Noget af det mest essentielle her til efteråret er noget rigtig godt regntøj der kan holde vandet ude, men som ungerne stadig kan ånde i – for de kommer til at bruge det i mange timer af gangen. Jeg køber også gerne et thermo sæt til dem til de lidt koldere dage, hvor de kan have deres regntøj ud over. Derudover skal de naturligvis have et par gode gummistøvler som går højt op på skinnebenet så der ikke kommer vand ind, og så nogle gode overgangssko i form af sneakers eller et par lette støvler. Det er også altid på denne årstid der er mest brug for skiftetøj i hhv. Børnehaven og skolen, fordi der er så vådt og beskidt udenfor. Det er lige med at få opdatere kassen med skiftetøj, da det jo ikke bliver brugt så tit og derfor pludselig er for småt uden man tænker over det. Selvom der er et par måneder til at de skal have rigtig vinterntøj på, plejer det også gerne at være på denne shoppetur jeg køber flyverdragt og så videre til dem – så er man forberedt! Den lille får en god flyverdragt og en vinterjakke – den store vil ikke have flyverdragt mere, så der er det et godt sæt med jakke og overtræksbukser der bliver købt. De får begge nogle varme vinterstøvler som de går godt i, og så har vi så vanvittig meget af handsker, huer, halse disser og alt det der ligner – det kan de jo som regel godt genbruge et par år.

Planlægning

Sådan en shoppetur lyder måske udelukkende vildt hyggelig, og så er det jo altid rart med nyt, lækkert tøj. Og det er det skam også – men sådan en tur tager lang tid og så er den voldsomt dyr. Normalt køber jeg lidt forskelligt i løbet af året af almindeligt tøj, men lige det her er på en gang og til begge børn – så det er lidt af en omgang. Derudover skal vi jo også hygge os på dagen med lidt god mad ude, is og hvad der nu ellers hører til en hyggedag med familien. Så planlægning af både tid og penge er ret afgørende her, men så længe man er opmærksom på det er det ingen problem.

Det var lige lidt efterårs-tanker fra min side.