Førstehjælpskursus private

For nyligt fik vi min yngste datter testet for astma, da hun har hostet meget om natten og til tider haft åndenød. Både min far og farfar har lidt af astma, og ganske rigtigt så er det nu gået videre til min datter. Det stakkels pigebarn er kun 5 år, og mit “fader-gen” kan ikke undgå at blive lidt overbeskyttende over for hende. Der findes heldigvis både forebyggende medicin og medicin, der kan tages ved anfald. For mig er det bare ikke betryggende nok, at der skal en inhalator til at redde hende, hvis hun har slemme anfald. Derfor har jeg taget et førstehjælpskursus private.

Førstehjælp for bekymrede forældre

Jeg har selvfølgelig taget et førstehjælpskursus på otte timer, dengang jeg tog mit kørekort. Jeg har også stadig mit førstehjælpsbevis og min bog om førstehjælp liggende, men der skal mere til at blive god til førstehjælp end at læse i en bog. Det er ved at være nogle år siden, jeg tog mit færdselsrelaterede førstehjælpskursus, men jeg kan dog huske, at førstehjælp til børn ikke er det samme som til voksne.

Jeg tog derfor et nyt førstehjælpskursus private på 6 timer med fokus på førstehjælp til børn. Jeg lærte hurtigt, at kurset kan bruges til meget mere, end til bare at lære at udøve hjerte-lunge-redning på sit barn. På dette førstehjælpskursus private var vi et hold af forældre, og ikke alle havde en konkret grund til bekymring. Der var flere, der havde valgt dette førstehjælpskursus, fordi man lærer at håndtere en lang række situationer, som ofte sker for børn. Vi lærte at håndtere situationer som feberkramper, hjernerystelse, næseblod og meget mere. Vi lærte endda, hvad man skal gøre, hvis barnet har spist noget giftigt. Det er i hvert fald sket for min ældste.

Efter førstehjælpskurset talte jeg med en af de andre forældre. Jeg spurgte, hvorfor hun havde valgt at tage et nyt førstehjælpskursus private, når hendes børn var sunde og raske. Hun sagde til mig, at for hende var det en vigtig tryghed at have i hjemmet. Man ved aldrig, hvad der kan ske af uheld. Det vigtigste for hende var, at hun altid kunne beskytte sine børn.

Børn har oftest brug for psykisk førstehjælp

Når børn kommer ud for en ulykke af den ene eller den anden slags, er den vigtigste – men også sværeste – evne som regel, at man skal kunne skabe ro og holde barnet trygt. På mit førstehjælpskursus private lærte jeg også, hvordan man skal kommunikere med barnet efter ulykken. Jeg lærte også, hvordan deres psyke opfatter en ulykke. Dette område havde jeg ikke regnet med at blive klogere på. Jeg havde en god snak med min bedre halvdel om aftenen, og for en gang skyld var jeg den kloge af os.

Ved at tage dette førstehjælpskursus private føler jeg mig nu godt rustet til at kunne hjælpe mine børn. Det var et decideret førstehjælpskursus for forældre, som havde fokus på mange områder. Jeg føler mig ikke bare klar til at redde min datter, hvis hun får voldsomme anfald. Jeg føler mig også klar til at hjælpe begge mine børn både fysisk og psykisk, når de kommer til skade på lejepladsen. Jeg kan hjerte-lunge-redning med og uden hjertestarter, psykisk førstehjælp og meget mere. Ikke alene har jeg fået ro i sjælen i forhold til min datters astma. Med dette førstehjælpskursus private har jeg skabt mere tryghed i hele hjemmet for os alle fire. Skulle det ske, at jeg glemte det hele igen, så kan jeg altid tage et genopfriskningskursus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *