Demens ur

Min passion for golf kommer fra min far. Han plejede at spille golf sammen med sin far, og nu spiller jeg golf sammen med min far. Efter min mor gik bort, er min fars demens langsomt blevet mere tydeligt, og det er blevet mere vigtigt for ham at spille golf hver eneste dag. Selvom jeg gerne ville, har jeg dog ikke tiden til at deltage med ham hver dag, da jeg også skal nå at hente ungerne fra skole. Hver dag tager min far op i golfklubben og spiller golf, uanset om jeg er med eller ej. Jeg har nu givet ham et demens ur for at sikre mig, at han ikke bliver væk.

Et demens ur som GPS tracker

Golf er næsten det eneste, der kan holde min far i gang efterhånden. Jeg kan se på ham, at det gør ham glad, når han har sine gode dage, hvor næsten alle hans slag lykkes. Selvom han er blevet mere dement de sidste par år, er hans golfevner blevet bedre. Når han ikke spiller med mig, spiller han med sine golfvenner nede i klubben. Jeg ser derfor ingen grund til at stoppe ham i at fortsætte denne gode vane, der holder ham sund, på trods af sin demens. Det eneste problem er, at han sommetider kan glemme, at han er flyttet til en ny ældrebolig.

Golf bringer glæde hos min far, og han er vant til at tage hjem til min mor i deres gamle hus og fortælle hende om sin dag. De nye beboere af huset er efterhånden ved at blive vant til, at min morfar prøver at låse sig ind i deres hjem. Når de så fortæller ham, at hans kone er gået bort, og at han er flyttet i ældrebolig, forstår han det ikke. Indtil videre er der ikke sket noget alvorligt. Min far er altid blevet hentet af hjemmehjælpen eller mig selv, når han har stået ved det gamle hus. Jeg er dog nervøs for, at hans demens en dag vil påvirke ham så meget, at han ikke længere selv kan finde hjem fra sin golftræning. Derfor har jeg nu skaffet ham et demens ur som GPS tracker.

Jeg kan spore ham via en app

Min fars nye demens ur fra Stella Care har en nøjagtighed på 10 meter og opdaterer hans position hvert 15. sekund. Uret er vandtæt, så han kan beholde det på, når han er i bad. Jeg kan altså være sikker på, at han ikke glemmer sit demens ur. Det nye demens ur er faktisk en fantastisk løsning af flere årsager. Jeg kan nu forhindre, at min far vil ringe på ved sit gamle hus. Jeg ved, at han er færdig med sin golftime hver dag kl. 16, og så kan jeg følge hans rute hjem via en app på min telefon. Hvis jeg ser, at han er på vej det forkerte sted hen, kan jeg nå at ringe til ham.

Med dette nye, teknologiske demens ur, kan min far få lov at spille golf hver dag. Selvom hans demens bliver værre, kan han stadig få lov til at gøre det, der gør ham glad. Med sit nye demens ur kan han få glæde gennem golf mange år endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *