I Danmark er vi et kaffeelskende land. Men det er faktisk en anden koffeinholdig drik, som mange sværger til, når krop og sind skal kvikkes lidt op: Jeg taler naturligvis om te. Man siger, at efter vand er te den flydende væske, som der bliver drukket mest af på verdensplan. Det er selvfølgelig svært at måle, men der må være noget om snakken. For der bliver især drukket meget te i de mest folkerige nationer som Kina og Indien – men også i store dele af Mellemøsten og mange andre lande er te populær. 

Te er selvfølgelig også elsket i mange europæiske lande. De fleste vil nok nævne De Britiske Øer som stedet at være, hvis man som te-entusiast skal have en autentisk te-oplevelse. Hovedparten af den te, som briterne importerer, stammer fra Kenya og ikke fra Kina og Indien, som mange ellers tror. Men indisk te er også en favorit blandt mange briter.

Ja, det er sundt at drikke te 

Der er uden tvivl en masse sundhedsmyter forbundet med det at drikke te. Men te er sundt. Udover at te indeholder C- og E-vitaminer, zink, selen samt fenoler og flavoider, indeholder te også mindre koffein sammenlignet med kaffe. Og vælger du at drikke urtete, er den som udgangspunkt koffeinfri.

Men ønsker du en te med opkvikkende effekt, kan du passende drikke sort te, som er den type te, der indeholder mest koffein. Hvor meget koffein den sorte te indeholder,  afhænger bl.a. af trækketiden, den konkrete sorte te, der bruges samt vandets temperatur. Jo længere trækketid desto mere koffein – og du får også mere koffein jo varmere vandet er. 

Hvilken slags te skal man vælge? 

Det er svært at sige, hvilken slags te, som du bedst vil kunne lide. Hvis du ønsker en te-oplevelse udover det sædvanlige, skal du dog holde dig fra de billigste producenter. Pris og kvalitet hænger unægteligt sammen i mange sammenhænge – og det er heller ingen undtagelse, når det kommer til te. Hvis du er nybegynder inden for teens verden, går du dog aldrig galt i byen med noget grøn te – og husk du får meget mere smag for pengene, hvis der du betaler lidt ekstra for det.