Det er langt fra alle, der har styr på, hvad en kiropraktor laver. Mange sammenligner kiropraktorer med fysioterapeuter, hvilket heller ikke er nogen forkert sammenligning, da mange af behandlingerne mere eller mindre overlapper hinanden på kryds og tværs. Ikke desto mindre er der forskel – herunder også på uddannelsesforløbet. En kiropraktor har først og fremmest en 5-årig kandidatuddannelse fra universitetet i bagagen, mens en fysioterapeut minimum har en 3,5 årig bacheloruddannelse.

Kiropraktoren arbejder bl.a. med at frigøre forskellige led, ligesom de behandler diverse ryg- og nakkeproblemer. Mange vil i løbet af livet få problemer med iskiasnerven, og dette kan en kiropraktor behandle på en effektiv måde. Iskiasnerven starter ved lænden, hvorefter den bevæger sig ned af ballerne, lårene og helt ned til fødderne. Behandlingen af iskiassmerter afhænger af, hvad der er årsagen til smerterne. Smerter fra iskiasnerven kan skyldes en betændelse i iskiasnerven, tryk på nerverødderne, lidelser ved muskulaturen ved lænden samt mange andre ting. 

Kiropraktor ved Vanløse 

Det er vigtigt at huske, at mange smerter i nakke og lænd forsvinder af sig selv. Derfor skal du ikke gå i panik, hvis du får nakke- eller rygproblemer. Men hvis det ikke går over af sig selv, kan du heldigvis hurtigt få hjælp af professionelle og få den rette behandling hos en kiropraktor. Hvis du f.eks. er bosiddende i Vanløse-, Brønshøj-, Valby- eller Frederiksberg-området findes der mange forskellige kiropraktorer, som kan behandle diverse skavanker. Men det er langt fra alle, som er lige erfarne, og som løbende deltager i diverse kurser. Dermed ikke sagt at uerfarne kiropraktorer ikke kan hjælpe, men de erfarne er nu – ifølge undertegnede – bedre. Det er nemlig vigtigt, at du er i trygge hænder, når du opsøger en kiropraktor, ligesom kemien selvfølgelig også skal være i orden. 

Vigtigt at få motioneret

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, men du kan faktisk gøre meget for at forebygge smerter i f.eks. lænden. Hvis du har et stillesiddende arbejde, er det bl.a. vigtigt, at du får bevæget dig en masse, når du kommer hjem. Du kan også vælge at tage cyklen til arbejdet i stedet for den offentlige transport. På den måde starter du dagen med at få motion, og du kommer frisk frem til arbejdet.