Alkohol misbrug

At have et misbrug er et vidt begreb. Der findes mange nemlig former for misbrug i dag. Jeg er dog sikker på at de fleste, akkurat som jeg, forbinder et misbrug med stof- og alkoholmisbrug. Det er der en god grund til, at det er de to ubestridte største årsager til at udvikle et misbrug. Når vi snakker stofmisbrug er det primært hash, kokain, medicin og benzodiazepiner, som der refereres til. På trods af der er mange i dag som har udviklet et misbrug, enten stof- eller alkoholmisbrug, findes der heldigvis behandlingscentre som tilbyder misbrugsbehandling. Et af de bedste, hvis ikke det bedste, behandlingscenter i Danmark er Behandlingscenter Søby Park. Søby Park er kendt for sin effektive misbrugsbehandling, hvor 80% kommer ud af deres misbrug efter en behandling hos dem.

80%, det vil sige 4 ud af 5, kommer ud af deres misbrug, hvilket er et helt absurd højt gennemsnit. Det er samtidig én af hovedårsagerne bag Behandlingscenter Søby Park store popularitet. Men sådan en flot statistik kommer ikke af sig selv. Søby Park har nogle af landets absolut bedste misbrugskonsulenter, som har mange års erfaring med lige præcis misbrugsbehandling. Disse misbrugskonsulenter er alle tidligere misbrugere selv og har nu valgt at dedikere deres liv, i hvert fald arbejdsliv, til at hjælpe andre i misbrugsbehandling. Det er erfaringen der er nøglen til misbrugerne bliver “rene” igen. Fordi Søby Parks misbrugskonsulenter har været hurtige og dygtige til at udvikle deres misbrugsbehandling så det konstant følger med udviklingen i de mønstre som man ser i folks misbrug. Med et udgangspunkt i minnesotakuren har misbrugskonsulenterne også tilføjet andre terapiformer, som f.eks. akupunktur, til deres behandlings repertoire. Det er ikke nogen hemmelighed at minnesotakuren, stadig den dag i dag, er en af de mest effektive former for misbrugsbehandling, hvorfor den er hyppigt brugt blandt misbrugskonsulenter. Men man bliver også nødt til at stille sig kritisk overfor, at denne form for misbrugsbehandling er fra 50’erne og misbrugs mønstrene i dag, er anderledes end de var dengang. Når det så er sagt er minnesotakurens essens stadig altafgørende for Søby Parks misbrugsbehandling, hvorfor den også fortsat er en stor del af misbrugskonsulenternes behandling.   

De bedste misbrugskonsulenter, er dem som selv er tidligere misbrugere

Det kan ikke siges mere præcist end det. Det er de tørre facts. Når det så er sagt, kan misbrugskonsulenter, som ikke selv har været tidligere misbrugere, stadig være dygtige. Men der er en grund til, at minnesotakuren proklamere, at misbrugskonsulenter skal være tidligere misbrugere. Hvis du nu forestiller dig, at du skal i misbrugsbehandling fordi du er alkoholiker. Så må det, alt andet lige, være en fordel at din misbrugskonsulent selv har været igennem alt den behandling, som du skal trækkes igennem. Det skaber først og fremmest troværdighed mellem misbrugeren og misbrugskonsulenten. Dermed er der også større chance for du vil gennemføre din misbrugsbehandling. I de sværeste stunder under misbrugsbehandlingen, vil misbrugskonsulenter i langt højere grad kunne gøre en forskel, fordi han/hun selv har været igennem det.