Der er ikke meget, der slår bare tæer på terrassen på en varm sommerdag. Det er mange haveejeres drøm, at kunne slå dørene op til deres helt egen terrasse og indånde frisk, dansk sommerluft. En terrasse kan danne rammen om mange store begivenheder. Alt fra studenterfester til barnedåb kan fejres her. Men hvordan skal din drømme-terrasse se ud? Hvilke materialer skal du vælge? Læs med her og bliv inspireret til valg af materialer og terrassebrædder til din kommende terrasse.

Vælg holdbare materialer som matcher din stil

Når du skal designe din nye terrasse, er terrassebrædderne et helt afgørende element. Der findes et stort udvalg af forskellige terrassebrædder, og du kan finde mange typer terrassebrædder her. Terrassebrædder kommer i mange forskellige kvaliteter og farver. Du kan vælge imellem både danske og eksotiske træsorter, og du kan vælge trykimprægnerede terrassebrædder eller terrassebrædder i komposit. Uanset hvad du vælger, bør du overveje, om det passer ind i havens stil. Vil du gerne have rene linjer, som er nemme at rengøre? Eller er du mere til det rustikke look med bare, naturlige træplanker? Overvej begge dele før du beslutter dig.

Stort udvalg af terrassebrædder

Udvalget af terrassebrædder er stort, vælg imellem:

  • Terrassebrædder i eksotiske sorter som cumaru, jatoba eller ipé
  • Terrassebrædder i nordiske sorter som lærk, eg eller bøg
  • Trykimprægnerede terrassebrædder
  • Komposit terrassebrædder

Hvad med vedligeholdelsen?

Inden du beslutter dig for en bestemt type terrassebrædder, bør du overveje, hvor meget du har tænkt dig at gøre ud af vedligeholdelsen. Vælger du for eksempel terrassebrædder i komposit, kræver det kun en minimal indsats i forhold til vedligehold. Du behøver kun at gøre terrassen ren engang imellem. Har du derimod tid og lyst til at kredse for dine nye terrassebrædder, bør du i stedet vælge nogle eksotiske typer i hårdt træ, som både kræver nedslibning og oliering en gang imellem. Disse typer holder til gengæld deres flotte udseende år efter år.