E-cigaret

En e-cigaret, eller e-smøg, er en form for rygning, hvor du ryger damp i stedet for tobaksrøg. E-cigaretter bliver især brugt som en erstatning for rygning, hvis man som ryger prøver at trappe ned på smøgerne eller helt kvitte dem. Tobaksrygning er sundhedsskadeligt. Det kan med dagens hypen ikke komme bag på nogen mere. Hvis man er ryger, så er e-cigaretter derfor et godt alternativ, da damp langt fra er lige så sundsskadeligt som tobak.

Udskift smøgerne med en e-cigaret

Når man er dagligt ryger af tobakscigaretter, så påfører man sig selv mange sundhedsmæssige risici. Som daglig ryger har man endda typisk skjulte skavanker grundet rygningen, som man som ryger, ikke tænker nærmere over. Her er e-cigaretten fantastisk. Vanddampen, som produceres ved inhalering af en e-cigaret, er uskadelig. Du fastholder dog som ryger stadig fornemmelsen af at ryge. Og det er ikke det eneste.

Fordele ved e-cigaretter

De klassiske hager ved at være tobaksryger er:

  • Tobaks- og røglugt
  • Misfarvning af tænder og fingre på sigt
  • Nikotinafhængigheden 
  • De sundhedsmæssige risici

Alle disse hager kan undgås ved skift til en e-cigaret. Den damp e-cigaretter producerer behøver ikke lugte. Dampen til e-cigaretter kan fås i forskellige smage, og vil derfor ved udånding have den duft. Damp misfarver heller ikke som tobak har tendens til, og du undgår alle de skadelige kemikalier og stoffer. Nikotinafhængigheden er så op til en selv at gøre op. E-cigaretter kan nemlig fås både med og uden nikotin. Dette er perfekt til dig som ryger, der vil enten trappe ned på din nikotinafhængighed eller helt gøre bugt med den. Med en e-cigaret har du mulighed for selv at justere styrken af nikotin og trappe ned i dit tempo.

Sådan virker en e-cigaret

En e-cigaret er opbygget af fire komponenter:

  1. Et batteri
  2. En atomizer
  3. Et filter/mundstykke
  4. E-væske

Det fungerer således at batteriet overfører strøm til atomizeren, og dernæst opvarmer atomizeren e-væsken. E-væsken er væsken, der bliver til damp, og som kan fås i forskellige smage med lækker duft. E-cigaretter er altså fantastiske, og dette er især for rygeren, der gerne vil holde op.