Har du en gammel møbelklassiker, der efterhånden ser lidt træt ud? Måske er polstringen ikke helt fin længere eller også er hynderne ved at være lidt slidte. Fortvivl ej! I dag er det heldigvis muligt at give de gamle møbelklassikere nyt liv, så de igen tiltrækker den opmærksomhed, som de fortjener. De fleste, for ikke at sige alle møbelklassikere, kan i dag få lavet nye hynder, hvad enten det gælder de kendte Wegner stole, Arne Jacobsens ”Myren” eller Starck stolene.

Når kun det bedste er godt nok

Mange steder er det muligt at få lavet hynder efter mål til møbelklassikere, og for at give stolen det mest rigtige design-udtryk, kan det være en god idé at vælge en klassisk læderhynde. Læderhynder er både mere robuste, nemmere at holde og har en længere holdbarhedstid end andre polstringstyper, hvilket er en klar fordel. Når man vælger en læderhynde, kan mange være fristede til at tro, at hynden kun findes i et begrænset udvalg af farver, hvilket ikke er sandheden! Læderhynder findes i et utal af farver, og der er derfor næsten garanti for, at du finder den farve, der matcher netop dig og dine designklassikere.

Pas godt på dine læderhynder

For at dine læderhynder holder bedst muligt, er det vigtigt, at du passer og plejer dem ordentligt. Der findes mange rengøringsmidler og overfladebehandlinger til pleje af lædermøbler. Dog findes der et gammelt husmorråd, der sagtens kan benyttes.

  • Tør først læderet over med en hårdt opvredet klud
  • Bland sæbespåner med en lille smule vand og pisk med et piskeris
  • Tilføj en smule mere vand, når sæbespånerne er opløste
  • Vask læderet med din opblanding på en vredet klud

Læderhynder både udendørs og indendørs

Læderhynderne efter mål kan bruges til møbelklassikere indenfor såvel som udenfor. Altså kan du sagtens få syet læderhynder til dine havemøbler. Her er det blot vigtigt, at du husker at tage dem ind, når de ikke er i brug. På den måde sikrer du, at de ikke bliver misfarvede af solens stråler, og at de har den længst mulige holdbarhed.