Med et ventilationsanlæg er det muligt at ventilere den tunge og varme luft fra boligen med nyt og frisk luft. Da der tages luft ind ude fra, er det vigtigt, at denne luft er ren fra støv og partikler for at leve op til et godt indeklima. Det er netop denne filtrering, som et Dantherm filter vil kunne gøre for dit ventilationsanlæg. Der er generelt tale om effektive og gode filtre af denne type, som sørger for at optimere indeklimaet i din bolig.

Filter til at frasortere større partikler

Er din bolig placeret et sted, hvor der er mange større partikler i form af eksempelvis støv? Så kan det være en fordel med et såkaldt G4 filter, der frasorterer netop disse større partikler. Ved at vælge et filter passende til belastningen, vil du få det bedste resultat, da det dermed ikke overbelastes og skal udskiftes mere end normalt.

Det anbefales, at en filter af denne type skal udskiftes 2-3 gange årligt for at opnå den bedste effekt af filtrene. For en sikkerhedsskyld kan du følge tommelfingerreglen om, at filteret skal skiftes hver tredje måned. Dette kan du tilmed vælge at gøre ved de typer af filtre, der frasorterer de finere partikler.

Lider nogle af dine bofæller af pollen? Vælg F7 filtret

Der findes også filtre til Genvex, der kan frasortere de fine partikler, og denne type af filter kaldes F7. Den er rigtig god til at sortere de helt små partikler fra luften. Det kan blandt andet være pollen, der er de helt små partikler, som generer mange pollenallergikere år efter år. Med dette filter undgår du altså, at der kommer pollen ind i boligen. Det er især en fordel i boliger, hvor pollenallergikere bor. På den måde kan du have ventilationsanlægget tændt året rundt, uden det vil genere pollenallergikere.

Dette filter skal som udgangspunkt blot udskiftes 1-2 gange i løbet af året. Det er dog blot en overordnet regel, og du kan også for denne type af filter følge tommelfingerreglen om en udskiftning hver tredje måned for en sikkerheds skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *