Nordisk design handler om at lege med kontraster og farver. Når nu at vinterhalvåret står på mørke morgener og aftener, så handler det om at udnytte det lys, som vi får ind af vinduerne, og det kan man gøre på flere måder. Man kan nemlig nå langt med at indrette boligen, hvis man kombinerer minimalistiske farveskalaer og betoning, som man ofte finder hos de nordiske interiør-producenter. Design i norden er nemlig ofte udtænkt i forhold til, hvordan man kan udnytte det naturlige lys på bedst mulig vis. 

Udnyt det naturlige lys

For at det naturlige lys kan udnyttes bedst mulig, så skal man udnytte kontraster i hjemmet. Har man hvide vægge og et hvidt spisebord i stuen, så kan man med fordel have sorte stole, samt sorte vaser på bordet. Eventuelt et gråt gulvtæppe, som det hele står på. Herved skaber man en dramatisk effekt, hvor at alle elementerne bliver fremhævet, og man kan på den måde skabe et såkaldt “statement”, hvilket er noget, som mange interiørdesignere er ude på at skabe. 

Dertil er en stor andel af vores huse og bygninger relativt gamle her i norden, hvilket altså gør, at moderne design allerede er en kontrast i sig selv, så snart det kommer ind at stå i et gammelt hjem. Denne sammenkobling mellem det gamle og det nye giver en romantisk stemning af tidløst design. En skandinavisk bolig skal være naturlig, og det bliver den til dels ved, at der benyttes naturlige materialer med bløde farver, herunder læderbrune nuancer eller mahogni brunt træ. 

Få det minimalistiske til at gå op i en højere enhed

Er man i tvivl om, hvordan man får den minimalistiske stil til at blomstre i hjemmet, så skal man lægge mærke til de små detaljer i hjemmet, samspillet mellem møbler, lamper og andre små nips. Det kan blandt andet ske ved at kombinere bløde farver, eller ved at lægge fokus på et sort/hvidt tema, hvor man så eksempelvis har et fint oliventræ til at danne kontrasten. 
Dette kan snildt gøres, hvis man tænker lidt kreativt i forhold til, hvordan man kan kombinere møbler med kunst eller planter, hvorved man hurtigt kan få dannet rammerne for et skønt hjem. Hübsch er et af de danske mærker, som laver møbler i flotte farver og endnu flottere kvalitet. Møbelnord har et stort udvalg af Hübsch.