Når køretøjet skal skiftes ud, er den første overvejelse, om den nye bil skal være fabriksny, eller om en brugt bil måske bedre kan betale sig. Det afhænger i høj grad af din økonomi og dine krav til den nye bil.

Der er fordele og ulemper ved både nye og brugte biler, og i denne artikel kan du læse lidt nærmere omkring disse. Hvorvidt du skal vælge en ny eller brugt vogn, er dog en afgørelse, der er helt op til dig.

Fordele og ulemper ved køb af ny bil

Når du vælger en fabriksny bil, bliver den leveret med en fabriksgaranti. Desuden kører en ny bil kører som regel mange kilometer, før du skal tænke på udskiftning af fx bremser og dæk. Bilen har heller ikke haft nogen tidligere ejere, hvilket betyder at du kan præge bilens stand og vedligeholdelse fra dag et.

Den sidste fordel ved at vælge en ny bil, er at du kan få en bil med den nyeste teknologi, og til- og fravælge præcis det ekstraudstyr du mener, du har brug for.

Ulemperne ved en ny bil er to ting. Den første ulempe er at din bil mister rigtig meget i værdi, allerede på turen hjem fra bilhandleren. Ingen vil give fuld pris for blot en uge gammel bil, da de kan få en fabriksny til samme pris. En anden ting er at bilmarkedet kan ændre sig, så du måske har meget sværere ved at komme af med bilen næste gang, du vælger ny bil.

Fordele og ulemper ved køb af brugt bil.

Foretager du køb af brugt bil, er fordelen, at du kan få en næsten ny bil, der er presset godt ned i pris. Dette skyldtes netop ulempen ved nye biler, hvor de taber meget værdi ret hurtigt. Dette giver dig mulighed for at købe en større og bedre bil, i forhold til samme prisklasse, hvis du skulle købe en ny. En brugt bil falder også mindre og mindre i værdi, hvilket kan sikre dig en højere salgspris, hvis du skal sælge indenfor nogle år.

Den største ulempe ved køb af brugt bil, er den begrænsede reklamationsret på 24 måneder. Du kender ikke de tidligere ejere og deres køre stil, og du ved derfor ikke, hvorvidt bilen har lidt overlast af tidligere ejers kørsel. En brugt bil går ofte mere i stykker end en ny bil, så du skal beregne ekstra værkstedsudgifter.