Et containerskib sejler

I dag bliver der handlet som aldrig før. Der handles på kryds og tværs af landegrænser verden over.

Man kan sige, at markedet er større end nogensinde før, og udbuddet af varer er enormt. Med handel fra andre lande er der også nødt til at være fragt involveret. Mange virksomheder benytter sig af flyfragt, når de skal have fragtet deres varer over en længere distance, men faktisk kan søfragt være en meget bedre løsning. Selvom søfragt kan tage længere tid, så er det både meget billigere og meget mere miljøvenligt end flyfragt. Med søfragt er der ingen begrænsninger for, hvor langt en given varer kan blive fragtet, da der udføres søfragt i hele verden.

Menneskets første møde med handel

Næsten lige så længe mennesket har eksisteret, har det holdt af at eje, forhandle og bytte. Den første rigtige handel ses i vikingetiden, hvor vikingerne tog på togter for at handle med byer fra nær og fjern. Hvad der især adskiller denne handelsmetode fra vores nutidige er, at man dengang personligt opsøgte dem, man ønskede at handle med. I dag får vi varerne leveret til os og er ikke i direkte kontakt med sælgeren af varen. Også op gennem jernalderens, bronzealderen og stenalderen interesserede man sig for handel og for at kunne bytte sine varer med ting man hellere ønskede sig. I slutningen af middelalderens blev der dog for alvor sat gang i handlen, og det blev springbrættet til, hvorfor Danmarks handel ser ud, som den gør i dag. I slutningen af middelalderen blev der skabt mange store nye handelsbyer i Danmark. De store handelsbyer begyndte at kræve monopol på alt handel, og senere begyndte næsten al handel at gå gennem de store byer. De store byer blev altså centrum for handel.

Stadig vigtigt

På trods af at handlen har ændret sig mange gange siden den begyndelse, er handel stadig en vigtig del af vi menneskers dagligdag. I takt med digitaliseringen er udbuddet af varer steget som aldrig før, og du er altid kun et klik væk, fra det netop du har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *