I Danmark er det gratis for alle mellem 0-18 år at komme til tandlægen, men efter 18-års alderen skal man til selv at punge ud – og det får især mange unge til at droppe tandlægen. I 2017 var andelen af unge mellem 18 og 29 år som gik til tandlægen kun på 38,3%, hvilket er et lavere tal end tallet i 2006 hvor ca. halvdelen af unge mellem 18 og 29 år gik til tandlægen. Men der kan være fatale konsekvenser ved ikke at tage til tandlægen, så det er vigtigt at passe sine tandlægetider.

Hvorfor er tandlæge vigtig?

Det at tage til tandlægen oftest og regelmæssigt er enormt vigtigt af flere årsager. Først og fremmest er en god mundhygiejne utrolig forebyggende over for eventuelle sygdomme i munden. Det kan samtidig bremse udviklingen af den berømte og ikke mindst udskældte Caries og derudover kan hyppige tandlægebesøg også stoppe udviklingen af tandkødsbetændelse som er en meget almindelig lidelse. En anden ting som tandlægebesøgene kan forhindre, er betændelse omkring tandimplantater samt betændelse i tændernes støttevæv. 

For ældre mennesker med et svækket helbred er det endnu vigtigere med et hyppigt tandlægebesøg. Ældre svækkede mennesker risikerer nemlig at få lungebetændelse ved manglende tandlægebesøg, da forskellige slags betændelser kan have en indvirkning på dette. 

Det er derfor meget vigtigt at få fjernet plak regelmæssigt hos en tandlæge, og folk i alle aldre uanset helbredsmæssige problemer, bør børste sine tænder to gange om dagen med tandpasta, for at undgå tandproblemer. 

Kan man få studierabat?

Mange steder er der mulighed for at få studierabat, som for eksempel hos Martin Aaside som ligger i Ringsted. Mange steder vælger man at køre med studierabat netop fordi man ved at studerende oftest har et mindre rådighedsbeløb end resten af befolkningen. Priserne kan ligeledes også svinge meget alt efter hvilket sted du vælger at aflægge besøg hos samtidig med at det også afhænger af hvilke behandlinger du ønsker at få foretaget. Hvis du er i tvivl om priserne kan du altid forsøge at ringe til din lokale tandlæge eller finde deres hjemmeside for at få flere informationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *