Flødeskum fra sifonflaske

Det er nok ikke alle der er bekendt med køkkenredskabet sifonflaske på navnet alene. Men hvis du ser en sifonflaske, vil jeg næsten garantere du har set en før. Det er en af de slags produkter som mange er bekendt med og måske oven i købet bruger i deres eget køkken, men ikke er bekendt med navnet. En sifonflaske er ofte en flaske af stål med et sprøjterør på toppen. Sifonflasken er fyldt op med NO2 eller CO2, som bruges til at skyde indholdet ud af sifon patronerne. Sifonflasker kan bruges i mange sammenhæng. Det bliver både brugt af professionelle kokke og helt almindelige mennesker som blot ønsker at pifte deres madoplevelse en anelse. Jeg er sikker på de fleste kan se den for sig nu.

Som sagt tjener en sifonflaske mange forskellige mål. Mange er dog ikke klar over at den faktisk kan bruges som en flødeskumssprøjter også. Du kan nemlig købe flødeskumspatroner til din sifonflaske. Det kan være super behjælpeligt. Lige pludselig bliver din sifonflaske endnu mere anvendelig end den var før. Men flødeskumspatroner kan du bruge den til at dekorere din lagkage med flødeskum. Uden du behøver at fedte rundt med fryseposer fylde med hjemmerørt flødeskum. Du kan sågar bruge den når du laver varm kakao, du har altid flødeskum lige ved hånden, når du har en sifonflaske med flødeskumspatroner.

Molekylær madkunst med sifonflasker

Sifonflasker er oprindeligt kendt fra det professionelle køkken. De bliver ofte brugt til molekylær madkunst. Du kan lave tilberedninger og anretninger, som kun er muligt med en sifonflaske. Derfor bruges de også i stor stil rundt omkring på de fine restauranter og til diverse madkonkurrencer. Det er også grunden til, at det er blevet et så populært køkkenredskab, fordi mulighederne er så mange.

Hvis du er interesseret i at købe en sifonflaske er der nogle ting du skal være opmærksom på. Ligesom med så mange andre køkkenredskaber kommer de i forskellig kvalitet. Hos yeschef.dk finder du kvalitets sifonflasker fra iSi. Der er lavet i rustfrit stål, så de kan tåle både høje varmegrader og helt kolde temperaturer. Det er en fordel ift. anvendelsen. Når det er rustfrit stål kan du bruge det både til varm mad og kold made. Det kunne være hovedret og dessert. Udover selve flasken, finder du også sifonpatroner samt andet tilbehør hos Yeschef. Sifonpatronerne er selvfølgelig en uundværlig del af produktet. Men du kan også finde tilbehør som ikke nødvendigvis er et must, men gør en stor forskel. Du finder bl.a. varmebeskyttende silikoneomslag, som navne indikerer, beskytter ekstra mod varme. Det kan være en god ting at have, hvis du bruger din sifonflaske i et stort køkken. Enten industri eller restaurant, hvor den ofte skifter hænder og kommer vidt omkring i køkkenet. Du kan se hele det store sifon udvalg på Yeschef.dk. På deres hjemmeside finder du også mange andre køkkenredskaber af højeste kvalitet.