Hvis du er på jagt efter portvin bør du kigge til Winther Vins udvalg. Der er et bredt udvalg og en lang række kvaliteter og mærker. Portvinen stammer fra Portugal og har en lidt anden forædlingsproces end rødvin. Der tilsættes druesprit for at stoppe gæringen og det gør at portvinen får en højere alkoholprocent og bliver sødere og mildere i smagen.

Portvin kan du få til en god pris hos Winther Vin og du kan få vejledning til hvad den bør bruges til og i hvilke sammenhænge den vil fungere.

Portvin til mange anledninger

Portvin er begyndt at få sin renæssance i disse år og kommer mere og mere på bordet. Det fungerer fortræffeligt som dessertvin og til kaffen. I min familie får vi altid et glas portvin om eftermiddagen inden julemiddagen kommer på bordet. Portvin har en væsentlig højere alkoholprocent end de fleste vine og man drikker typisk derfor ikke ligeså meget som af almindelig vin, da der i sagens natur ikke skal ligeså meget til at påvirke os.

Den højere alkoholprocent i portvin gør også at den typisk drikkes i mindre glas end rødvinsglas. Disse glas er på størrelse med storesnapsglas. Portvin bør ligesom rødvin nyde tempereret og ikke for koldt. Det erfor at få de mange noter og smagsindtryk med, der findes i portvin. Der er ikkemuligt at opfange hvis portvinen er for kold. Når den er varmere kan aromaerne i langt højere grad opfanges af smagscenteret i munden og på tungen.

Det er også populært at byde gæsterne på en glas portvin selvom det ikke er til mad. Det kunne være til en spilleaften, eller til aftenkaffen eller en helt tredje anledning. Det er ganske sikkert en populær drik fordi den er til at betale og smager helt utrolig godt. Der er så mange smagsnuancer i portvin og den har typisk en hel masse at byde på. Det kan helt sikkert betale sig at handle hos Winther vin. Enten i Birkerød eller på webshoppen på www.winthervin.dk.